Tinkamiausias konservuotas ėdalas šunims

Vieni šunų šeimininkai šeria augintinius mėsa, kiti sausu ėdalu, o dar kiti teigia, kad konservai sunims yra patys geriausi. Kai toks didelis pasirinkimas, sunku pasirinkti, todėl šiame straipsnyje susipažinsime su konservuotu ėdalu ir jo privalumais bei trūkumais.

Šuns maistasDažniausiai konservai gaminami iš kokybiškos mėsos ir nededama daug sintetinių priedų, kurie nėra sveiki gyvūnams. Šioje svetainėje https://www.vetparduotuve.lt/konservai-katems galima rasti konservų su jautiena, paukštiena, triušiena, kiauliena. Taip pat galima rinktis iš gaminių, kuriuose gausu daržovių, kepenų, inkstų, uodegų ir pan. Didžiausias privalumas tas, kad konservuotas maistas išlaiko šviežumą, kvapą ir skonį, todėl kiekvieną kartą atidarius dėžutę, augintinis su dideliu malonumu suvalgys tai, kas yra dėžutės viduje. Dar vienas privalumas – konservuotas ėdalas yra drėgnas, todėl šuo išlaks mažiau vandens kaip, kad yra ėdant sausą ėdalą, o tai reiškia ir mažesnį kiekį išmatų. Suklusti turėtų ir viršsvorį turinčių augintinių šeimininkai, nes veterinarų nuomone konservuotas maistas yra puikiai subalansuotas svorio problemas turintiems augintiniams. Taip yra dėl to, kad konservuotas maistas yra labai sotus, jo suvalgoma mažiau, o sotumas išlieka. Tuo pačiu metu gaunamas reikiamas kalorijų kiekis, užtikrinamas vitaminų kiekis. Dar vienas privalumas – konservuotą maistą patogu vežtis į keliones, kai keliaujate kartu su savo augintiniu. Nepatogumų turi tie savininkai, kurie maitina RAW t.y. žaliais mėsos ir subproduktų gaminiais. Įsidėjai konservų dėžutes į kuprinę ar lagaminą ir viskas. Jokių problemų šeimininkui ir augintinis sotus bei laimingas.

Skaityti toliau: Tinkamiausias konservuotas ėdalas šunims

Interjeras ir baldai

Baldai namamsNamai – mūsų tvirtovė, o tvirtovėje norime jaustis komfortiškai, todėl tampa aktualus namų interjeras. Kuriant savo namų interjerą svarbią vietą užima minkštieji ir korpusiniai baldai, patalpų spalvų gama ir tai, kokį stilių norime sukurti. Šiuo metu galima ne tik patiems užsiimti interjero planavimu, bet ir į pagalbą pasikviesti interjero dizainerį.

Pastaruoju metu gyvenamųjų būstų erdvė mažėja. Taip ir pigiau, ir paprasčiau pasirūpinti namų tvarka ir švara. Tačiau vis dar išliko noras įsigyti labai didelių gabaritų baldus, o ir jų skaičius vis dar išlieka didelis. Vis dėl to, jei gyvenate ar gyvensite nedideliame būste reikia rinktis atitinkamus baldus. Nesirinkite per didelių baldų, kurie užims didžiąją dalį kambario. Taip pat pagalvokite, kokių baldų jums reikia. Galbūt mažoje svetainėje nebūtina statyti didelių spintų, o pakaks lentynų? Gal vietoje didelių fotelių verčiau rinktis nedidelius pufus, į kurių vidų dar galėsite įdėti daiktus? Taigi, planuodami pirkti baldus, gerai pagalvokite, ko jums reikia, o tuomet išmatuokite laisvą erdvę ir rinkitės tinkamų dydžių baldus. Kalbant apie interjerą, dabar labai populiarus minimalizmas. Nereikia apsikrauti nereikalingais daiktais ir apsistatyti nereikalingais baldais. Be to, norint funkcionalių baldų, galima pagalvoti apie tokius baldus, kurie gali būti lengvai transformuojami, pavyzdžiui, iš spintos ištraukiama lova arba pufas – stalas ir pan.

Skaityti toliau: Interjeras ir baldai

Šildymas židiniu

Namai ir zidiniai daugeliui sukelia malonias emocijas. Tai – jaukumas, šiluma ir komfortas. Apšildyti namus židiniu tikrai įmanoma. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori suderinti šilumą su jaukiu interjeru, nes židinys yra puikus interjero elementas.

Nauji židiniaiNorint praktiškai panaudoti šilumą, kuri išgaunama iš židinio, reikia įrengti šilto oro nuvedimą į reikiamas patalpas. Tokio šildymo privalumai: maža kaina ir nepriklausoma šiluma. Didžiausias trūkumas – įrengimas. Tiesa, trūkumas išryškėja tik tuomet, kai norima jau pastatytame name įrengti židinį, jei namas statomas – tai nebus trukumas, nes vis vien reikės įrengti šildymo sistemą. Taigi, norint šildyti namus su židinio pagalba, reikia išvedžioti ortakius po visą pastatą. Tokius darbus padaryti daug paprasčiau, kai namas dar tik statomas.

Kokiu principu veikia šildymas židiniu? Principas paprastas – ortakiais perduodama šiluma, kurią pagamina židinys. Ortakių pagalba šiltas oras paskleidžiamas reikiamuose kambariuose. Kartais nuogąstaujama, kad ortakiais galima šildyti tik vieno aukšto namą, tačiau tai nėra tiesa. Ortakius galima išvedžioti į reikiamą namo dalį ar aukštą. Be to, norint galima tokią šildymo sistemą suderinti su patalpų vėdinimo sistema. Ortakius galima montuoti įvairiais būdais: nuo židinio kapsulės arba nuo atviro tipo židinio. Svarbu atminti, kad tokiu būdu apšildyti galima namus, kurie yra iki 150 ar 200 kv.m. ploto. Lubos šiuo atveju turėtų būti iki tam tikro aukščio, pavyzdžiui, ne aukštesnės kaip 2,5 m. Dar vienas mitas, kad zidiniai ir ortakiai gali apšildyti tik tam tikrą skaičių kambarių ar patalpų. Tai nėra tiesa. Sprendžiant ar toks šildymas bus efektyvus, reikia atsižvelgti tik į pastato plotą ir lubų aukštį, o patalpų skaičius neturi lemiamos reikšmės. Taip pat, norint turėti efektyvų šildymą, reikia, kad pats pastatas būtų gerai apšiltintas ir turėtų kaip įmanoma mažesnius šilumos nuostolius. Be to, ne visuomet židinys yra pagrindinis šilumos šaltinis. Neretai židinys pasirenkamas tik kaip papildomas šilumos šaltinis. Specialistai rekomenduoja net ir tokiu atveju pagalvoti apie ortakius.

Skaityti toliau: Šildymas židiniu