Sushi mūsų kasdieninėje mityboje: nauda ir minusai

Kasdieninė mūsų mityba gali užtikrinti, kad organizmas bus aprūpintas visomis reikalingomis medžiagomis. Tiesa, daugelis žmonių vis dar mitybai skiria per mažai dėmesio. Ir taip labiausia yra todėl, kad paprasčiausiai daugelis kasdien valgo viešose vietose ir ten paprasčiausiai negali būti tikras, kad jo pasirinktas patiekalas gebės pilnai patenkinti organizmo poreikius. Juolab, juk nežinote, kokie produktai yra viduje. Štai todėl dažniausiai rekomenduojame rinktis kuo paprastesnius ir kuo lengviau perprantamus patiekalus, kurie yra ne tik labai skanūs, tačiau ir naudingi. Vienas iš tokių patiekalų – sushi.

Sushi vilniujeSushi neturi jokių minusų. Žinoma, visada reikia saiko, tačiau net ir per didelis kiekis sushi gali būti kenksmingas, tačiau tokie atveji pasitaiko labai retai. Ypač tokiu atveju, kai žmogus valgo sushi be žuvies. Toks pasirinkimas labai sveikas. Sushi Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Vilniuje siūlo daugelyje restoranų, tad pagal savo poreikius tikrai rasite tokį, koks Jums labiausiai tinka.

Sushi: sveika ar žalinga?

Žinoma, sakyti, kad sushi yra žalingas negalima, kadangi tai vienas tų patiekalų, kuris net ir turėdamas tam tikrus minusus vis tiek yra vienas geriausių pasirinkimų leidžiančių pasirinkti į skonių jūrą. Juolab, labai dažnai kalbama apie tai, kad sushi ir yra japonų ilgaamžiškumo bei aktyvumo priežastis. Suprantama, kad lietuviškame klimate kasdien sushi mėgautis nepavyks, tačiau sushi Kaune bent jau kartais nustebins savo skoniais.

Jeigu pradėtumėte analizuoti, kokia yra sushi sudėtis, tokiu atveju pavyktų pamatyti, kad ten nėra nieko tokio, kas realiai galėtų būti žalinga. Paprasčiausiai daržovės, kurios yra termiškai poros ir kartu su ryžiais susukto į dumblus. Kai kuriais atvejais naudojama ir žuvis, tačiau paskutiniu metu vis labiau plinta vegetariški bei veganiški sushi, kuriuose nėra jokio gyvio. Kalorijos dažniausiai yra ne pačiuose sushi, tačiau sojos padaže, štai kuris išties kaloringas. Tačiau reikia įvertinti tai, kad tik su šiuo padažu pas sushi skonis geba tinkamai atsiskleisti ir tuo pačiu juk jo suvartojama labai mažai, tad tai neturėtų Jūsų atgrasyti nuo šio pasirinkimo.

Kaip padaryti, kad sushi būtų tikrai naudingas?

  • Labai naudinga vartoti kuo mažiau sojos padažo, kadangi pastarasis dažniausiai ir užima didžiausia riebalų kiekį. Ta prasme, kad pats sushi nėra labai riebus, tačiau soja jį padaro kur kas riebesniu. Juolab, papildomai rekomenduojame rinktis tokią soją, kuris yra be druskų. Ne visada galima rasti restoranuose, tad siūlome pasiklausti, kokia soja bus naudojama.

  • Jeigu norite būti ramus, kad galiausiai gaminant patiekalą buvo naudojamos tik labai kokybiškos priemonės ir tik labai kokybiški maisto produktai – tokiu atveju galite būt ramus, kad autas patiekalas bus ne tiks skanus, tačiau taip pat ir maistingas.

  • Jeigu yra tokia galimybė, tokiu atveju rekomenduojame valgyti tokius sushi, kurie yra pagaminti iš rudų ryžių. Paprasčiausiai jie yra kur kas sveikesni. Nors Lietuvoje tai nėra labai populiarus pasirinkimas, tačiau išties restoranuose vis dažniau pasiūla lankstesnių ir inovatyvesnių sushi. Galbūt atsiras ir tokie.

Sushi tikrai labai geras pasirinkimas visiems, kurie nori būti sveiki ir laimingi. Svarbiausia, kad šiuo metu egzistuoja ne tik labai platus sushi restoranų, tačiau ir pačių sushi pasirinkimas. Ai pasiūla plati, galiausiai rasite tai, kas Jums labiausiai tinka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *