Varškės apkepas: kaip jį gaminti, ir kuo jis vertingas

Apkepo receptasNors varškės apkepas atrodo gana neypatingas patiekalas, apstu vietų, kur gaminant galima suklysti, padaryti kažką ne taip, ir maistas pavyks ne visai toks, kokio norėjote. Be to, klaidinga varškės apkepą laikyti niekuo neypatingu maistu. Tai išties ir šventiškas, ir sotus, ir labai skanus dalykas, ir netgi dažnai – sveikas. Viskas, ką reikia žinoti apie varškės apkepą – surašyta žemiau.

Kuo varškės apkepas išskirtinis?

Čia būtų galima kalbėti ne tik, kuo varškės apkepas išskirtinis, bet ir kuo jis naudingas. Visų pirma, tai galima vadinti tortu arba saldumynu, kuriame nėra per daug angliavandenių, nėra per daug miltų, gali beveik nebūti ir cukraus. Apkepe gali būti naudojami manai arba ryžiai, tačiau nedideliais kiekiais, miltų galima išvis nedėti. Taip pat galima dėti vaisių ir uogų. Pati varškė – baltymų šaltinis, kurį mielai vartoja žmonės, kurie nėra veganai ir valgo gyvulinės kilmės produktus. Taigi, kaip ir nėra už ką nemėgti varškės apkepo. O be to, net ir produktai jam pagaminti yra sąlyginai pigūs – vadinasi, tai tikrai geras variantas, labai skanus dalykas. Turtingas baltymais, sveikesnis, skanus, sotus ir netgi nebrangiai pagaminamas. Lietuvoje varškės apkepas turi ir savotišką, mums patinkantį skonį, kuomet gaminamas ne iš Maskarponės, o iš tikros lietuviškos varškės, sušokusios į gabalus – tuomet ir pats tortas būna tokio skonio kaip tikros varškės. O juk to, kas tikra, mes šiais laikais labiausiai ir ilgimės.

Kaip pasigaminti skanų varškės apkepą

Varškės apkepo receptų galite rasti įvairų. Tad šį kartą mes nesuteiksime to vieno vienintelio, nes tai ir yra smagioji kulinarijos dalis: improvizacija. Jeigu bent šiek tiek valdote kulinaro vairą virtuvėje, esame tikri, pasigaminti varškės apkepą galėsite nesunkiai. Ir pavyks jis tikrai neblogas, ir suprasite, kiek dėti ryžių, miltų ar cinamono, ar manų. Tačiau tiesiog pateiksime keletą patarimų, kas galėtų pagerinti jūsų varškės apkepą:

  • Naudokite šviežią varškę, o ne tokią, kurios galiojimas jau beveik baigiasi, tai "tiks į pyragą, iškeps ir nespės prarūgti". Patikėkite, gaminių kokybė labai skiriasi, kuomet yra gamina iš senų ir iš naujų produktų.
  • Miltams, jeigu juos naudosite, persijoti naudokite sietelį.
  • Užuot pridėję daug cukraus į pačią varškė, geriau apkepą pagardinkite saldžiais priedais: saldžiomis uogomis, uogienėmis, džiovintais vaisiais, šokolado gabalėliais ir pan.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *