Naujos statybos butai Vilniuje ir kituose miestuose: kas patenka į lyderio pozicijas?

Nekilnojamojo turto rinka Lietuvoje sulaukia išskirtinio pirkėjų dėmesio. Pagal gyventojų skaičių nuolatos auganti sostinė užtikrina, kad naujos statybos butai Vilniuje atitiktų išrankiausių pirkėjų poreikius. Vis dėlto, naujų būstų paklausa stebima ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šiame straipsnyje trumpai aptarsime, kas lemia šiuolaikinio pirkėjo apsisprendimą.

Nekilnojamojo turto rinka didžiuosiuose Lietuvos miestuose

Naujos statybos butai VilniujeVertinant rinkos situaciją, matoma, kad pastaraisiais metais sostinėje ypatingai augo kotedžų ir mažaaukštės statybos projektų paklausa. Pirkėjai taip pat aktyviau ieško žemės sklypų ir nuosavų namų. Nors gyvenimas užmiestyje turi savų trūkumų, kurių didžiausias – ilgai trunkančios kelionės į miestą, pirkėjams vis svarbiau tampa privatumas, galimybė turėti nuosavą kiemą ir gamtos užuovėją. Dėl šios priežasties tiek kotedžai, tiek mažaaukštės statybos projektai sulaukia didesnio susidomėjimo, siūlydami galimybę didmiesčio ribose mėgautis jaukia gyvenamąja aplinka, privatumu ir glaudžia nedidele kaimynyste. Pastaraisiais metais augo dėmesys ir nekilnojamojo turto projektams Šventojoje bei Palangoje. Manoma, kad tai lėmė jau minėtosios priežastys, – gyventojų noras investuoti į privatumą ir gamtos apsuptyje esantį būstą.

Naujos statybos butai Vilniuje ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose siekia prisitaikyti prie individualių pirkėjų poreikių, o tai lemia didelę nekilnojamojo turto pasiūlą. Vertinant paklausos rodiklius, matoma, kad didžiausio susidomėjimo sulaukia kiek atokiau nuo miesto centro esantys naujos statybos projektai, užtikrinantys patogią infrastruktūrą, gerą susisiekimą, suteikiantys daugiau privatumo ir kuriantys jaukią gyvenamąją aplinką bei saugią kaimynystę.

Kaune naujų butų pasiūla ir paklausa yra kiek mažesnė nei sostinėje. Manoma, kad tai lemia itin spartus Vilniaus gyventojų augimas. Vien 2019 m. Vilniaus ir rajono gyventojų skaičius padidėjo 11 tūkst. Klaipėdoje dėmesys naujiems nekilnojamojo turto projektams išlieka gana panašus, kadangi naujo statybos objektų pasiūla yra gana nedidelė. Šiuo metu stebimas kiek padidėjęs dėmesys pardavimams prestižiniame uostamiesčio segmente.

Naujos statybos butai Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose – ko ieško pirkėjas?

Vertindami pirkėjų poreikius, NT projektų vystytojai teigia, kad šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas komfortabiliems, iki smulkmenų apgalvotiems naujiems projektams, esantiems struktūriškai patogiose didmiesčio mikrorajonuose. Vertinama gyvenamoji aplinka, jos saugumas, galimybės palikti transporto priemonę, taip pat – erdvės, skirtos žaidimams su vaikais ar pasivaikščiojimams. Pirkėjai vis labiau vertina privatumą, populiarėja projektai su nuosavais kiemais. Gerėjanti ekonominė situacija skatina pirkėjus ieškoti erdvesnių namų, tuo tarpu mažesni būstai kur kas dažniau perkami ne nuolatiniam gyvenimui, o nuomai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *