Ką seklys nešiojasi rankinėje?

Ne kiekvienam iš mūsų yra artimi tokie dalykai kaip pasiklausymo iranga ar įvairūs prietaisai, skirti sekimui. Tačiau privatiems sekliams ir detektyvams tai yra visai suprantamas dalykas. Pažaiskime žaidimą ir tiesiog dėl įdomumo įsivaizduokime, ką galėtume rasti seklių rankinėse.

Sekimo įranga

Speciali įrangaKaip jau galite įsivaizduoti, čia turėtų būti kažkokia sekimo iranga. Pavyzdžiui, galėtų būti pasiklausymui skirtos vadinamosios blakės, taip pat labai mažos vidinės ausinės su siųstuvais, į kuriuos ateitų garsas. Galėtų būti ir įvairūs prietaisai su slaptomis filmavimo kameromis, pavyzdžiui, netikri papuošalai, šratinukai ar kažkas panašaus. Dar vienas būdas sekti – tai sužinoti sekamo žmogaus ar objekto koordinates, suprasti, kur kažkoks žmogus yra tam tikru metu. Tokia sekimo įranga taip pat tikrai gali būti naudojama. Taigi, visa sekimo įranga visais atvejais gali būti randama seklio rankinėje arba jau prisegta kažkur ten, kur yra naudojama. Beje, argi ne atsitiktinumas, kad "sekti" ir "segti" skiria tik viena priebalsė? Galbūt dėl to, kad prie žmogaus prisegus įrangą ar kažkokį įdėmų žmogų, jis yra sekamas. Panašus žodžių skambesys leidžia spėti apie panašią žodžių kilmę.

Knygelė užrašams

Skaityti toliau: Ką seklys nešiojasi rankinėje?

Kodėl patogu batus pirkti internetu?

Kiekvienai moteriai ar merginai moteriški batai yra ne tik rūpestis, bet ir malonumas. Juk pirkti batus – tai gauti naują pirkinį, kuris džiugins akį, koją ir leis judėti lengviau. Kad perkant rūpesčių būtų mažiau – patogu rinktis elektronines parduotuves ir apsipirkti internetu. Štai keletas avalynės pirkimo internetu privalumų, apie kuriuos gal kartais net nesusimąstome.

Nestandartinių dydžių savininkėms – mažiau vargo

Moteriški bataiVisų pirma, moteriški batai yra tai, dėl ko tikrai neapsimoka per daug nervintis, kai nerandate savo dydžio. Tačiau kai kurių itin mažų ar itin didelių pėdų savininkėms atrodo kitaip. Kaip nesinervinti, kai perėjus penkias parduotuves randi tik vienus savo dydžio batus, ir tie patys net nėra gražūs ar tinkamo stiliaus? Tad interneto parduotuvės padeda išspręsti šį nesusipratimą. Esant labai didelei arba labai mažai pėdai, nereikia medžioti reto gyvūno – tokio dydžio avalynės. Pakanka greitai per kompiuterį patikrinti, ką gero siūlo online parduotuvės, ir ar turite, iš ko rinktis. Galiausiai, jei savo dydžių nematote ir ten, labai paprasta tiesiog paprašyti parduotuvės savininkų, kad būtų užsakyti ir jums atvežti nauji tinkami batai.

Be batų vaikščioti po parduotuves – nepatogu

Skaityti toliau: Kodėl patogu batus pirkti internetu?

Kokias savybes lavina kompiuteriniai žaidimai

TarasŠiuolaikiniai tėvai dažnai nesupranta, kodėl kompiuteriniai zaidimai yra naudingi vaikams. Tik pastebi tai, kad šie daug laiko leidžia prie kompiuterio ir nenori veikti nieko kito daugiau. Taigi, tenka jiems sugalvoti kitų veiklų. Ir visgi, nereikėtų taip smerkti kompiuterinių žaidimų: apie tai kalba ir psichologai. Nes iš tiesų galima gyventi ir daug paprasčiau: tiesiog prisitaikyti prie naujovių ir suprasti, kuo jos naudingos.

Pastabumas

Ar tai būtų ps3 zaidimai, ar žaidžiami kitomis priemonėmis, tačiau apskritai žaidimai kompiuteriu, kaip ir žaidimai kitais būdais, lavina vaikų pastabumą. Tai tikrai geras dalykas, leidžiantis jaustis sveikai, patogiai ir smagiai. Pastabumą lavina daug žaidimų, nes reikia greitai suprasti, kas vyksta, reaguoti į situaciją. Yra ir žaidimų, kurie tiesiog sukurti tik tam, kad lavintų tam tikrus bruožus, kad ir pastabumą.

Atmintis

Žaidžiant kompiuterinius žaidimus visuomet lavinama atmintis, kadangi reikia prisiminti, kaip žaidimas valdomas, kas laukia tam tikruose žingsniuose. Kai kurie žaidimai apskritai remiasi tik atminties triukais. Pavyzdžiui, klasikinis žaidimas, kur reikia prisiminti, kur yra paveikslėlio porininkas, arba, kur yra paslėptos minos.

Loginis mąstymas

Skaityti toliau: Kokias savybes lavina kompiuteriniai žaidimai

Pokyčiai buhalterijoje dirbantiems savarankiškai

Nors yra populiaru manyti, kad laisvai samdomi darbuotojai yra nuo nieko nepriklausomi ir tiesiog gali laisvai dirbti sau, iš tiesų jiems gali būti reikalinga įvairių sričių specialistų pagalba taip, tarsi būtų patys įmonės valdytojai. Dėl to ir buhalterinės paslaugos Vilniuje gali būti labai naudingos laisvai samdomiems specialistams, nes ne visi moka tiesiog susitvarkyti savo buhalteriją. O ypatingai tuomet, kai nuolatos yra tiek daug įvairių pokyčių. Štai ir kitais metais laukia nemažai naujovių dirbantiesiems savarankiškai. Deja, daug taip dirbančių žmonių net nėra girdėję nieko apie naujoves, išvis nieko apie jas nežino, arba planuoja gilintis tik vėliau, kai tos naujovės jau prasidės.

Keisis individualios veiklos apmokestinimas, ir kodėl tai buvo suprasta klaidingai

Profesionali buhalterijaKad keisis individualios veiklos mokesčiai, apie tai feisbuke prabilo ne vienas freelanseris. Pokyčiai tikrai bus, tačiau tik techniniai, o mes pajusime juos geruoju aspektu. Deja, kažkas per mažai įsigilino, ne taip viską suprato, ir dėl to buvo sukelta nereikalinga panika. Mokesčiai bus mokami nebe nuo pusės apmokestinamų pajamų, o nuo visų (atmetus išlaidas). Ar tai reiškia, kad mokesčių teks mokėti dvigubai daugiau? Ne. Nes patys mokesčių tarifai sumažinami perpus. Taigi, sumoje, mokėsime tiek pat, o valstybė, sodra skaičiuos stažą, pensiją, jau nuo dvigubai didesnės sumos. Tar ir motinystės išmokos, ir stažas, ir pensija ir daugybė kitų dalykų jau bus apskaičiuojami dvigubai didesni, jeigu dirbate pagal IVP.

Kas laukia verslo liudijimų

Skaityti toliau: Pokyčiai buhalterijoje dirbantiems savarankiškai