Kokio dydžio būsto paskolą galite sau leisti?

Nuosavo nekilnojamojo turto įsigijimas dažniausiai yra didžiausias finansinis įsipareigojimas gyvenime, todėl jį reikia daryti itin atsakingai. Tai, kiek galite pasiskolinti būsto įsigijimui, priklauso nuo daugybės skirtingų faktorių, o ne tik nuo to, kiek bankas ar kredito unija yra linkusi jums duoti. Jei pasinaudojote būsto paskolos skaičiuokle kurią radote internete ir ji parodė, jog bankas jums galėtų atseikėti 100 tūkstančių eurų, tai toli gražu nereiškia, jog būtent tokią sumą ir turėtumėte pasiskolinti. Kredito unija busto paskola gali tapti tikru finansiniu iššūkiu, jei nesugebėsite tinkamai įvertinti savo galimybių ir nesuvaldysite rizikos.

Pirmas dalykas kurį jums reikėtų nusistatyti prieš imant paskolą įsigyti namui ar butui, tai kokią pinigų sumą skolintis galite sau leisti. Paprastai kalbant, bendrinė taisyklė yra tokia – skolintis galima tiek, kiek jūsų namų ūkis uždirba per du su puse metų. Tad paskaičiuokime – jei per mėnesį jūs uždirbate tūkstantį eurų ir jūsų žmona uždirba taip pat tūkstantį eurų, per metus jūsų namų ūkis uždirba 24 tūkstančius eurų. Padauginkime tai iš 2,5 karto ir gausime 60 tūkstančių eurų. Tai būtų protinga ir saugi suma, kurią jūsų šeima galėtų pasiskolinti iš banko ar kredito unijos norėdama įsigyti savo nekilnojamojo turto. Tiesa, tai yra tiesiog bendrinė taisyklė ir aklai ja vadovautis tikrai nereikėtų. Gali būti taip, jog yra papildomų aplinkybių, dėl kurių jums iš viso negalima skolintis. Arba gali būti atvirkščiai – visai netolimoje ateityje jūsų gali laukti esminis situacijos pagerėjimas ir paskola jūsų niekada nebebaugins.

Skaityti toliau: Kokio dydžio būsto paskolą galite sau leisti?

Ką daryti, jei artimasis mirė užsienyje?

Nors tema labai nemaloni, tačiau į tokią situaciją gali papulti bet kas – artimasis arba draugas gali atsisveikinti su šiuo pasauliu būdamas užsienyje. Tuomet jums, kaip artimam žmogui, tektų ne tik didžiulis sielvartas, tačiau ir daugybė organizacinių bėdų, kurios gali būti tiesiog milžiniškos jei nešnekate tos šalies, kurioje žmogus mirė ar žuvo, kalba. Žinoma, tikriausiai absoliuti dauguma žmonių norėtų su savo artimaisiais dar bent kartą pasimatyti ir atsisveikinti kaip pridera, todėl palaiku pervezimas yra itin aktuali paslauga tokioje situacijoje. Tačiau kokia yra veiksmų seka, kurią turėtumėte atlikti išgirdę tokią žinią?

Visų pirma jums reikėtų apie tai pranešti ir kitiems suinteresuotiems žmonėms – artimiesiems ir draugams. Kartu įveikti sunkius momentus yra daug paprasčiau, todėl lengviau bus tiek jums, tiek ir kitiems žmonėms. Be to, veikti kartu tokioje situacijoje yra daug geriau, nei sprendimus priimti vienam. Pavyzdžiui, gal kas nors iš pažįstamų jau turi patirties su palaiku pervezimas ir galėtų jums padėti šiuo klausimu.

Skaityti toliau: Ką daryti, jei artimasis mirė užsienyje?

Oro drėkintuvo pasirinkimo gairės

Žmogaus gyvenimo kokybė labai daug priklauso nuo namų, kuriuose mes gyvename. Natūralu, kad norisi tinkamai sukurti aplinką, kurioje viskas iki mažiausių smulkmenų atitiktų poreikius. Net ir tokia smulkmena kaip namų oro drėgnumas gali daryti labai didelę įtaką kasdienybei.

Ne veltui siekiant išvengti sveikatos problemų daugelis perka namų oro drėkintuvus. Geriausias pasirinkimas už patraukliausią kainą laukia Jūsų čia: https://orodrekintuvas.lt.

O kad paieškos būtų greitesnės – visada siūlome tartis su specialistais, kurie gali atsakyti į visus Jums iškilusius klausimus ir padėti rasti tai, ko reikia labiausiai.

Taip pat ir šiame straipsnyje rasite esminius niuansus, kuriuos įvertinus rasti labiausiai Jūsų namuose tinkamą sistemą bus paprasta ir tam neteks skirti daug laiko.

· Pirmiausia daugeliui žmonių svarbi kaina, kadangi jie nenori mokėti labai daug, tačiau tikisi geriausios kokybės. Dažniausiai kaina bus mažesnė palaukus akcijos, kurios skelbiamos internete. Siūlome sekti pasiūlymus, pasinaudoti jais ir tuo pačiu mokėti mažiau, tačiau gauti geriausią kokybę.

Skaityti toliau: Oro drėkintuvo pasirinkimo gairės

Kur gydyti savo triušiuką Vilniuje?

Auginate triušiuką? Tai nuostabus gyvūnas, tiesa? Esame tikri, kad šis mažasis išdykėlis krečia labai daug šunybių, tačiau juk tai ir suteikia jam dar daugiau mielumo ir dažniausiai atsiranda dar daugiau meilės jam. Tiesa, kaip ir auginant bet kokį gyvūną – veterinaro paslaugos jam yra reikalingos. Ir geriausia rasti tokią kliniką, kurioje bus tikrai pasirūpinsime Jūsų augintiniu dar tada, kol nėra poreikius. Nes kai reikia staiga – rasti gerą specialistą, kuris gebėtų pasirūpinti tokiu mažu augintiniu kaip triušiukas – ne taip ir paprasta.

Kastracija – reikalinga?

Veterinaro paslaugos labai dažnai reikalingos tada, kai būtina triušiuko kastracija arba sterilizacija. Ar ji reikalinga? Dažniausiai – taip. Patinėliai nustoja žymėtis ir tuo pačiu galima išvengti įvairių ligų, kurios dažniausiai kyla dėl to, kad nebuvo laiku pasirūpinama gyvūno lytiniais organais. Žinoma, kita galimybė yra leisti jiems daugintis, tačiau taip pat metus galima užsiauginti ypač didelius kiekius triušiukų, kurie, esame tikri, kad Jums nebus reikalingi.

Nagų priežiūra

Skaityti toliau: Kur gydyti savo triušiuką Vilniuje?